Baiki Pintu Sliding di Kuala Lumpur & Selangor

Kami menyediakan perkhidmatan untuk baiki pintu sliding dan penggantian untuk pintu jenis lipat teres, pintu balkoni dan pintu kaca di sekitar kawasan Kuala Lumpur dan Selangor.

Perkhidmatan Membaiki Pintu Sliding

Pintu sliding adalah sistem yang menjimatkan ruang kerana ianya tidak memerlukan ruang yang banyak untuk membuka pintu sepenuhnya. Walaubagaimanapun, pintu tersebut masih bergantung kepada mekanisme lain seperti penggelek dan roda.

Antara kerja membaiki pintu sliding yang biasa dijalankan oleh pasukan kami adalah seperti berikut:

– Penggantian penggelek atas / bawah

– Penggantian mekanisme kunci pintu sliding

– Penggantian trek

– Penggantian kaca pecah

– Penjajaran pintu

– Penyelenggaraan pintu tahunan

Keadaan yang paling biasa berlaku adalah pintu sliding kadang-kala akan tersekat, dan kemudian menjadikannya sukar bagi seseorang untuk membukanya. Setiap kali pintu sliding tersekat, ia bermakna roda-rodanya sudah tidak diselaras dengan betul. Ia juga boleh menjadi di mana bahagian trek yang digunakan oleh pintu sliding telah menjadi kotor dan perlu dibersihkan semula.

Jika anda pernah berhadapan dengan situasi seperti itu, anda boleh cuba membaiki pintu di rumah sendiri sebelum memanggil juruteknik. Jika anda memilih untuk melakukan kerja pembaikian sendiri, pakar pintu kami menyarankan anda menjalankan kerja berikut:

Bermula dengan Penyelarasan Penggelek

Gunakan pemutar skru untuk menurunkan atau mengangkat pintu dari treknya. Jika anda tidak mempunyai pemandu skru, anda boleh menggunakan sepana allen. Pastikan anda telah mengangkat pintu yang secukupnya untuk anda membersihkan trek supaya ia boleh mula bergolek dengan lancar.

Satu lagi isu biasa adalah penjajaran dan kunci untuk pintu itu. Isu-isu ini adalah berkaitan antara satu sama lain dan hanya pemeriksaan di atas tanah boleh menentukan punca masalah. Bagi kunci di pintu tersebut, pengukuran harus tepat kerana perbezaan pengukuran akan menjejaskan penjajaran kunci di pintu. Sekiranya bahagian yang dipasang pada dinding tidak diukur dengan betul, ia akan menyebabkan pintu tidak dapat dikunci dengan lancar. 

Mengeluarkan Stop Molding

Untuk tugas khusus ini, anda perlu bermula dengan mengeluarkan skru yang memegang stop molding di tempatnya. Pastikan anda memotong garis varnis atau cat yang terletak di bahagian dalam pintu. Dengan ini, ia dapat memastikan bahawa stop molding akan terputus dengan mudah.

Mengangkat Pintu Sliding secara Perlahan

Genggam tepi pintu sliding anda dan dengan perlahan-lahan mengangkat keluar hujungnya ke arah bilik dan bukannya ke arah luar. Sebaik sahaja pintu diangkat, mengangkat pintu tersebut keluar dari treknya. Anda mesti menjalankan langkah ini secara perlahan dan bukannya cuba untuk menjalankannya sekaligus.

Pasang Roller Baru

Mekanisme pintu roller yang rosak adalah perkara biasa yang selalunya berlaku. Pembaikan atau penggantian roller pintu itu boleh berbeza dalam tahap kesukaran kerana terdapat banyak reka bentuk yang berbeza untuk setiap pintu. Dalam sesetengah kes, pintu tidak boleh dibaiki sama sekali kerana pembaikan tidak termasuk ke dalam reka bentuk pengilang pintu.

Gunakan pemutar skru untuk melonggarkan dan mengeluarkan skru yang memegang roller di tempatnya. Anda juga perlu menggunakan pemutar skru untuk menggerakkan roller. Setelah ia telah dikeluarkan, anda perlu menggantikan atau membersihkannya secara menyeluruh.

Penggantian Roller

Anda boleh mencari pengganti roller di pelbagai kedai hardware atau dari pengilang. Setelah anda membeli roller tersebut, ikuti proses di atas secara terbalik, dan pastikan anda menguji pintu sliding untuk memastikan bahawa ia berfungsi. 

Untuk maklumat lanjut mengenai khidmat membaiki pintu sliding kami, telefon atau emel kami sekarang!

Testimoni

Terima kasih kepada pasukan pekerja anda yang menolong membaiki pintu sliding kaca di ruang tamu kediaman saya yang telah rosak!

Cik Linda

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia