Ubahsuai Rumah Flat di Kuala Lumpur & Selangor

Sama ada anda baru berpindah ke pangsapuri baru di Kuala Lumpur, Damansara atau Selangor atau sedang berfikir untuk memberi penampilan baru untuk rumah anda pada masa ini, satu-satunya cara untuk mencapai kediaman impian adalah melalui mengupah syarikat kontraktor ubahsuai rumah flat.

Sebelum anda memulakan kerja-kerja renovasi untuk rumah flat, anda harus memahami jenis kerja ubah suai yang akan anda bayar. Jelas sekali, anda memerlukan nasihat dari pakar untuk mengetahui jumlah yang harus dibayar untuk kerja sebegini. Jadi di sinilah realitinya – berapakah wang yang harus anda belanjakan untuk kos pengubahsuaian?

Berikut merupakan lima faktor yang menentukan kos renovate rumah di Kuala Lumpur dan Selangor:

  • Jenis rumah: Adakah ia sudah dilengkapi dengan kelengkapan yang ada?
  • Umur dan keadaannya: Ini adalah kerana tahap dan jenis kerja pengubahsuaian untuk sebuah rumah flat baru dan sebuah rumah flat berusia puluhan tahun akan sangat berbeza.
  • Jumlah kerja yang diperlukan untuk ubahsuai: Adakah anda suka dengan keadaan semasa, atau adakah anda ingin meruntuhkan semuanya dan membina rumah impian anda dari kanvas kosong?
  • Jenis bahan: Sekiranya anda berminat dengan meja marmar dan lantai kayu tulen, bersedia untuk membayar lebih banyak.
  • Syarikat kontraktor rumah yang anda pilih: Syarikat yang berbeza akan memberi sebut harga yang berbeza.

Walaupun harga barang seperti paip, pendawaian elektrik dan pengecatan adalah jelas, peruntuhan, kerja pertukangan batu dan kayu adalah tiga faktor besar yang akan menjadi sebahagian besar hasil terakhir (dan kosnya).

Peruntuhan atau Pembongkaran

Merujuk pada peruntuhan lantai yang ada, kemasan dinding termasuk jubin serta dinding sebenar atau struktur lain.

Semakin banyak bahagian rumah yang diubahsuai, semakin banyak kerja yang diperlukan dan kosnya juga akan bertambah pembongkaran dan peruntuhan rumah memerlukan kerja yang banyak.

Walaubagaimanapun, terdapat beberapa situasi yang tidak memerlukan peruntuhan. Sebagai contoh, jika anda ingin menggantikan lantai, lantai vinil, lamina dan kayu moden boleh diletakkan di atas jubin yang sedia ada.

Kerja Pertukangan Batu

Ini termasuk projek yang melibatkan simen. Contohnya kawasan mandi di bilik air, tapak kabinet, lantai dan dinding jubin.

Semakin banyak kerja konfigurasi semula yang dilakukan, semakin banyak pertukangan batu perlu dilakukan. Dengan ini, semakin banyak permukaan yang anda perlu dikerjakan, semakin banyak bahan mentah dan tenaga kerja yang diperlukan, jadi kosnya akan menjadi semakin mahal.

Kerja Pertukangan Kayu

Ini adalah bahan-bahan yang melibatkan kayu, seperti membina almari pakaian bangunan khas, kabinet dapur, dan sebagainya.

Bagaimanakah mencari kontraktor ubah suai yang boleh dipercayai di Lembah Klang?

Sebelum anda bergegas keluar dan mencari syarikat reno, berhati-hatilah dengan penipuan pengubahsuaian kerana terdapat banyak pemilik rumah sudah tertipu.

Selain daripada memeriksa rujukan, ulasan serta tidak menerima tawaran yang terlalu bagus untuk menjadi benar, pastikan syarikat itu sah dan berdaftar dengan SSM.

Hubungi pasukan kami melalui telefon atau emel jika anda ingin mengubah suai rumah flat di Kuala Lumpur, Petaling Jaya atau Damansara. Kami boleh mengatur peninjauan tapak secara PERCUMA untuk perbincangan dengan lebih lanjut.

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Testimoni

Pasukan dari syarikat renovasi anda telah menjalankan kerja ubahsuai di rumah flat saya di Kajang. Terima kasih, sekarang hartanah saya siap sedia untuk disewakan.

Mr Jason

Kami Menawarkan Servis Renovasi Untuk Rumah Jenis:

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia