Pasang Tiles di Kuala Lumpur dan Selangor

Kontraktor pengubahsuaian kami menawarkan servis pasang tiles di Kuala Lumpur, Damansara dan Selangor untuk dinding dapur, lantai bilik mandi, bahagian luar rumah dan sebagainya. 

Jubin atau tiles biasanya digunakan pada lantai dan dinding disebabkan oleh fungsi serba boleh dan kemudahan pemasangannya. Faedah untuk pemasangan jubin termasuk kemudahan untuk proses pembersihan, penyelenggaraan rendah, ketahanan calar dan yang paling penting sekali, ketahanan lembap. Berdasarkan kualiti yang dinyatakan tadi, jubin atau mozek sangat sesuai untuk dipasang di mana-mana bahagian rumah anda.  

Namun demikian, jubin juga mendatangkan beberapa kelemahan. Setiap bahan jubin mempunyai kekurangannya sendiri. Secara umumnya, jubin adalah lebih berat daripada pilihan lantai yang lain. 

Jenis Bahan Jubin:

Pemilihan bahan tiling yang sesuai untuk pasang jubin lantai dan dinding rumah sangat penting kerana jubin akan dipasangkan selama bertahun-tahun. 

Berikut adalah senarai jenis tiling yang popular di Lembah Klang dan Shah Alam bagi memenuhi keperluan anda. 

Jubin Terrazzo

Jubin Terrazzo dibuat dengan membenamkan granit, cip kaca, dan marmar dengan alat pengikat simen. Jubin Terrazzo merupakan pilihan nombor satu bagi pemilik rumah kerana jubin tersebut mempunyai penampilan yang unik dan estetik disebabkan campuran bahan yang berbeza. Anda juga boleh menghasil warna atau reka bentuk asas jubin berdasarkan kegemaran anda kerana sebarang kombinasi boleh dibuat dengan pengikat simen untuk jenis corak yang berbeza. Tidak dapat dinafikan jubin Terrazzo dapat tahan lama disebabkan jubin ini diperbuat daripada bahan unik yang disebut tadi. Malahan, jubin Terrazzo dapat berbanding dengan jubin seramik dan jubin batu. Jubin ini tidak mudah pecah dan dapat tahan air.   

Jubin Seramik

Jubin seramik mempunyai sifat yang serupa dengan jubin Terrazzo. Antara ciri-ciri penting jubin seramik ialah dapat tahan lama dan tahan air. Jubin seramik dapat dipasang di mana-mana bilik, terutamanya di dapur dan bilik mandi anda. 

Jubin Kayu

Jubin kayu biasanya dipasang di lantai dan bukan sebaliknya, di dinding rumah anda. Jubin kayu merupakan alternatif yang baik untuk lantai kayu kerana penampilan kayu yang serupa dengan lantai kayu yang sebenar serta tidak mempunyai kelemahan yang dibawa oleh lantai kayu sebenar. Sifat-sifat jubin kayu adalah dapat tahan air, tahan calar dan tahan lama. Oleh sebab itu, pemasangan jubin kayu sangat sesuai untuk kediaman anda.

Jubin Porselin

Jubin porselin sentiasa disalah anggap sebagai jubin seramik kerana kedua jubin diperbuat daripada tanah liat. Sebenarnya, sifat jubin porselin adalah lebih keras dan padat daripada jubin seramik. Hal ini kerana porselin mengalami pemanasan dan tekanan yang lebih tinggi semasa proses pengeluaran. Lantai porselin biasanya dipasang di dapur disebabkan ciri tahan terhadap kelembapan dan mudah dibersih apabila terdapat tumpahan atas permukaannya.   

Jubin Marmar

Marmar bertimbul daripada metamorfisme batu kapur dan merupakan sejenis mozek cantik yang sesuai untuk dipasang di dinding dan lantai kediaman anda. Marmar sering memberikan rasa kemewahan. Oleh itu, jubin marmar sentiasa menjadi pilihan untuk dipasang di hotel mewah. Jubin marmar juga sesuai untuk iklim panas di Kuala Lumpur, Malaysia kerana jubin tersebut merupakan pengalir haba yang baik. Namun, harga jubin marmar biasanya lebih tinggi berbanding dengan jubin lain. Jadi, jubin marmar jarang menjadi pilihan bagi pemilik kediaman biasa.    

Jubin Batu

Terdapat pelbagai jenis jubin batu, dan setiap jenis mempunyai ciri-ciri yang berbeza. Bahan khas untuk jubin batu adalah granit, batu tulis dan batu kapur. Pemasangan jubin batu dapat memberikan rumah anda kemewahan. Walaupun demikian, batu tersebut boleh menjadi batu serpihan jika tindakan tekanan atau hentaman terlalu tinggi. 

Sila hubungi kami jika anda memerlukan kontraktor pasang mozek yang boleh dipercayai atau info untuk jenis jubin yang anda perlu gunakan untuk bahagian yang berbeza dari rumah atau kedai anda. Kami sentiasa bersedia untuk membantu anda melalui panggilan, whatsapp atau emel hari ini!

Testimoni

Harga untuk kerja pemasangan tiling di dapur rumah saya di Kajang dilakukan dengan baik sekali. Terima kasih!

Puan Syazana

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia