Pasang Lantai SPC di Kuala Lumpur & Selangor

Kami menyediakan perkhidmatan pasang lantai SPC dengan harga yang berpatutan di Kuala Lumpur, Shah Alam dan Selangor.

Kelebihan Lantai SPC:

  • Pelbagai Pilihan

Lantai SPC mempunyai pelbagai variasi dimana anda bebas memilih corak dan warna yang paling sesuai untuk kediaman anda.

  • Seakan Kayu Sebenar

Lantai SPC moden seakan-akan lantai kayu sebenar menjadikannya pilihan popular. Anda boleh dengan bangganya mengatakan bahawa ia adalah lantai ‘kayu’ tanpa semua kelemahan kayu sebenar. 

  • Harga Berpatutan

Secara amnya, harga lantai SPC adalah jauh lebih berpatutan daripada pemasangan lantai kayu keras. Kos pemasangan lantai SPC juga tidak mahal. Jadi, ia pasti merupakan alternatif yang baik untuk mereka yang ingin menjimat wang untuk lantai rumah yang baru.

  • Tahan Lama

Lantai SPC dibuat daripada bahan yang tahan lama menjadikannya lantai rumah yang popular. Jangan terkejut apabila anda mendapati lantai SPC sebenarnya boleh bertahan 20 tahun lebih jika ia dijaga dengan baik. Kualiti SPC dan cara pembuatan adalah faktor yang menentukan berapa lama lantai SPC anda dapat digunakan.

  • Mudah Dibersih Dan Diselenggara

Jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk membuat kerja rumah, lantai SPC mungkin merupakan lantai yang anda perlukan. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyapu dan mengelap lantai sekali-sekala. Ini sudah cukup untuk memastikan lantai rumah anda berada dalam keadaan bersih.

  • Keselesaan

Lantai SPC tidak sekeras lantai kayu. Strukturnya yang berlapik menambah keselesaan lantai.

  • Pemasangan Mudah

Lantai SPC boleh dipasang terus di atas kebanyakan lantai sedia ada asalkan keadaan lantai anda rata dan licin. Pemasangannya adalah agak mudah terutamanya untuk jenis “click-lock”.

  • Kalis Air

Lantai SPC yang dipasang dengan baik adalah kalis air. Manfaat ini membolehkan ia dipasang di hampir setiap kawasan rumah anda.

  • Dibuat Daripada Bahan Mesra Alam

Lantai SPC adalah dibuat daripada komposit plastik batu, jadi ia tidak mengandungi formaldehid.

Bahan Lantai SPC dan Kos Pemasangan

Harga untuk memasang lantai SPC adalah berbeza bergantung kepada kualiti, jenama dan jenis lantai SPC yang anda pilih. Sila beritahu kami pilihan lantai SPC yang anda inginkan dan kami boleh memberikan anda sebut harga berdasarkan keluasan ruang anda.

Penggunaan Lantai SPC

Disebabkan kepelbagaian fungsinya, lantai SPC adalah pilihan yang baik untuk tujuan kediaman dan komersial. Ia boleh dipasang di hampir setiap bahagian rumah termasuk dapur, ruang tamu, dan bilik tidur. Walau bagaimanapun, ia tidak disyorkan untuk dipasang berhampiran dengan sumber api atau di luar. Pada masa ini, lantai SPC digunakan secara komersial di kedai runcit, kafe, restoran, hospital, klinik, sekolah dan studio.

Hubungi kami hari ini untuk maklumat lanjut mengenai perkhidmatan pemasangan lantai SPC kami dengan harga yang berpatutan di Bangsar, Damansara dan Petaling Jaya untuk rumah anda hari ini.

Soalan Lazim

Jenis lantai SPC yang manakah paling sesuai untuk rumah?

Seperti yang anda tahu terdapat pelbagai jenis dan gaya lantai SPC. Masing-masing mempunyai kelebihan dari segi fungsi dan penampilan visual. 

Bergantung kepada penggunaan, anda juga ingin memilih lantai SPC yang lebih keras di kawasan seperti koridor atau ruang tamu. Tidak dapat mencari keseimbangan antara kefungsian dan penampilan visual? Sila mendapatkan bantuan daripada pakar lantai kami yang akan memberi cadangan yang baik yang memenuhi keperluan anda.

Adakah lantai SPC sesuai untuk dipasang pada tangga?

Ya, pakar lantai kami yang mahir dapat menyediakan perkhidmatan pemasangan lantai SPC di tangga menggunakan bahan dan alatan yang sesuai.

Bolehkah saya memasang lantai SPC di kawasan luar rumah?

Lantai SPC tidak sesuai untuk digunakan di kawasan luar rumah. Terdapat salah tanggapan bahawa kerana lantai SPC adalah kalis air, ia adalah sesuai untuk diletakkan di luar rumah. Ini adalah kesilapan besar! Jangan percaya dengan tanggapan ini atau anda akan membazirkan wang anda.

Bagaimanakah saya harus menjaga dan membersihkan lantai SPC saya?

Menjaga dan menyelenggara lantai SPC adalah agak mudah. Pastikan anda mempunyai rutin biasa dalam pembersihan asas seperti menyapu dan mengemop lantai. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa kawasan yang perlu diberi perhatian termasuk pembersihan selepas pemasangan lantai, jenis peralatan dan bahan pembersihan yang digunakan.

Testimoni

Terima kasih untuk servis pasang lantai SPC di rumah kami di Kota Damansara. Hasil kerja oleh kakitangan anda adalah baik dan mereka menjalankan kerja pemasangan lantai dengan cekap sekali.Terima kasih!

Puan Amelia 

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia