Pasang Lantai Vinyl di Kuala Lumpur & Selangor

Kami menawarkan perkhidmatan pasang lantai vinyl di Kuala Lumpur, Damansara dan Selangor. Lantai vinyl adalah jenis lantai berlamina yang serupa dengan linoleum. Ia biasanya digunakan di tempat-tempat seperti pusat membeli-belah, restoran dan kafe. Popularitinya semakin meningkat untuk beberapa tahun ini dan ia sesuai digunakan di rumah juga.

Bahagian lantai vinyl dibuat dengan memanaskan kepingan vinyl dan kemudian menekannya sehingga menjadi jubin padat yang terdapat dalam pelbagai ketebalan dan bentuk. Ianya kemudian diletakkan ke lantai dengan pelekat khas dan kemudian disisipkan untuk memberikan kilauan. Sebagai pilihan, anda boleh memilih lantai vinyl lembaran di mana lantai akan dilapisi dengan kepingan yang lebih besar.

Lantai vinyl popular dalam kalangan pemilik rumah di Lembah Klang dan Shah Alam kerana jubin vinyl boleh direka bentuk untuk kelihatan seperti jubin seramik dan lantai kayu, dan lantai vinyl adalah pilihan yang lebih bajet. 

Harganya lebih murah daripada jenis lantai yang lain, dan ia terdapat dalam pelbagai tekstur, gaya dan warna yang sesuai dengan pilihan anda. Lantai vinyl juga dapat dipotong dan disusun untuk menjadi sebarang bentuk atau corak. Lantai vinyl juga berasa selesa untuk berjalan, menjadikannya pilihan yang baik untuk bilik tidur dan ruang tamu.

Terdapat beberapa sebab yang baik untuk penggunaan lantai vinyl di tempat-tempat di mana mempunyai lalu lintas orang yang kerap. Ia selalu dipilih berbanding dengan jenis lantai yang lain kerana ia lebih murah dan lebih tahan lama. Oleh sebab ia elastik dan fleksibel pada tahap tertentu, ia mampu menahan kesan dari lalu lintas yang banyak lebih baik daripada jenis lantai lain yang mungkin akan mula menunjukkan tanda-tanda kerosakan dari masa ke masa. Ini menjadikannya sesuai untuk tempat awam seperti pusat membeli-belah.

Bahan vinyl bukan sahaja tahan lama, tetapi ia juga senang dijaga. Permukaannya dapat dibersihkan dengan mengelap permukaannya dengan pengelap lantai. Anda tidak perlu berasa takut bahawa permukaannya akan melengkung kerana bahan vinyl adalah tahan dengan air. Ia juga dapat menahan bahan kimia pembersih. 

Faktor ini menjadikannya sangat sesuai untuk orang yang mempunyai masalah alergi atau kuman. Kesan kotor juga mudah dibersihkan. 

Semasa memasang vinyl untuk lantai, terdapat beberapa perkara yang harus anda perhatikan. Sekiranya anda tidak pasti cara terbaik untuk mengendalikannya, anda disarankan agar mendapatkan kontraktor lantai yang berpengalaman di Subang Jaya atau KL untuk melakukannya, dan bukannya menggunakan kit DIY. 

Untuk mencapai kemasan akhir yang cantik, anda perlu mempunyai permukaan yang benar-benar halus. Ini dikenali sebagai subflooring sebelum meletakkan vinyl di atasnya. Setiap ketidaksempurnaan akan muncul sebagai lebam di lantai ketika kerja selesai. Atas sebab ini, anda disarankan agar tidak mencuba lapisan vinyl di atas lapisan vinyl lama. Lapisan lama harus dikeluarkan terlebih dahulu. Hasil terbaik dapat dicapai jika subflooring adalah papan lapis kerana licin, dan pemasangan dapat dijalankan dengan cepat.

Kami tidak mencadangkan untuk memasang lantai vinyl bagi kawasan luar rumah atau bangunan, kerana panas dan cahaya matahari yang terik akan menyebabkan warna lantai pudar atau berubah. Lantai vinyl mungkin juga tidak tahan terhadap benda tajam yang dijatuhkan di atas, dan tumpahan minyak boleh merosakkannya. Berhati-hati kerana objek yang berat atau tajam boleh menyebabkan kerosakan di lantai sehingga permukaan menjadi tidak rata.

Namun, setelah dipasang dengan betul, lantai vinyl akan bertahan bertahun-tahun tanpa penggantian kerana lantai ini tahan lama dan tahan terhadap kesan kotor. Anda juga boleh membuang bahagian lantai vinyl yang sudah usang dan menggantinya dengan yang baru.

Hubungi kami hari ini jika anda ingin memasang lantai kayu atau vinyl di rumah atau kedai komersial anda di Kuala Lumpur, Kepong atau Subang Jaya dan kami akan membantu anda dengan maklumat lebih lanjut.

Testimoni

Saya telah mengupah pekerja-pekerja dari syarikat anda untuk pasang lantai vinyl di apartmen saya di Ampang bulan lepas. Terima kasih!

Mr Ramani

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia