Tukang Baiki Pintu Rumah di Kuala Lumpur & Selangor

Terdapat sesetengah kerosakan pintu yang memerlukan anda mendapatkan perkhidmatan tukang baiki pintu rumah profesional di Kuala Lumpur, Kajang dan Selangor. Bagi servis pembaikan atau renovate rumah secara berpatutan, sila bergantung kepada tukang rumah kami.

Kunci pintu, mangga terkunci, engsel, kelunturan warna dan pemegang sentiasa menjadi masalah yang sering dihadapi di kawasan rumah dan pejabat. 

Oleh sebab kita memegang dan menggunakannya setiap hari sama dengan kelengkapan lain seperti perabot, tingkap, bumbung, atap rumah, paip tandas dan pagar luar, ianya pun lebih cenderung mengalami kerosakan. Walaubagaimanapun, masalah pintu selalunya akan diketepikan kecuali kalau ia benar-benar serius sehingga tidak dapat mengabaikannya lagi. 

Tanpa mengira betapa keras bahan pintu itu semasa baru, ia masih akan mengalami kerosakan selepas penggunaan lama. Semua masalah itu sebaiknya diberikan perhatian segera. Jadi kita harus membetulkannya sebelum ia menjadi serius. Di sinilah anda akan mendapatkan bantuan servis tukang rumah profesional pakar.

Bahagian Pintu yang Perlu Diperbaiki

Sama ada bilik tidur dan bilik air, kebiasaannya pintu mempunyai pelbagai bahagian termasuk kunci, engsel, dan tombol. Selepas penggunaan bertahun-tahun, beberapa masalah pasti sudah dialami.

Berikut merupakan masalah utama yang mungkin didapati di bahagian pintu berbeza:

Engsel

Bila terdengar bunyi bising keras dari engsel, kita sudah tahu terdapat masalah pada bahagian itu. Sebelum bunyi berderit menjadi kuat atau teruk, kita seharusnya baiki atau pasang engsel baharu. Masalah tersebut kerap dialami apabila mempunyai engsel sudah lama dan berkarat.  Walau bagaimanapun, masalah engsel akan diselesaikan secara mudah dengan kerja penggantian engsel oleh tukang rumah profesional.

Tombol

Tombol pintu juga akan menjadi gagal berfungsi secara tiba-tiba selepas penggunaan lama. Sebagai contoh, ia mungkin menjadi longgar serta tak berfungsi. Sila panggil tukang baiki rumah untuk menguruskan masalah.

Pemegang

Salah satu masalah paling biasa dialami oleh pemegang pintu masuk berlaku apabila mereka mula gagal berfungsi disebabkan oleh selak tubular dah pecah di dalamnya. Tapi jika pemegang pintu rumah  sudah digunakan sampai ke keadaan pecah, sila upah tukang rumah perkhidmatan pembaikian sebagai bantuan.

Punca Umum Mengapa Pintu Rumah Harus Diperbaiki Dan Cara Bagi Mencegah Kerosakan 

Sebenarnya, terdapat banyak punca mengapa pintu rumah harus diperbaiki. Antara punca utama termasuk:

– Jika memerlukan kekuatan tambahan semasa nak menutup selain membuka kunci pintu maka sudah jelas bahawa terdapat masalah engsel. Kita mungkin mahu menetapkan penjajarannya. Periksa engsel, menyediakan engsel baru, menyusun semula dan mengetatkan mereka.

– Apabila terdapat bunyi ngeri, pasang engsel merupakan pilihan utama.. Bunyi ngeri berlaku apabila engsel sudah longgar. Tukang rumah berkemampuan mengetatkan engsel lalu menyelesaikan masalah tersebut.

– Jika pintu sliding sudah awal tergosok lantai serta buat bunyi kuat, anda nak mendapatkan servis pembaikan profesional bagi menguruskan masalah tersebut disebabkan oleh engsel gagal mengendalikan keberatannya. Lepas itu, kita sepatutnya tukar engsel.

– Selepas penggunaan bertahun-tahun, pintu kayu, pvc dan besi mungkin mula rosak dan haus kerana mengalami kelembapan. Anda sepatutnya tukar keseluruhan pintu dan mungkin bingkai juga. Ini berlaku kerana mengalami kelembapan.

Tips Untuk Membaiki Pintu

Semasa pasang pintu sliding atau baiki pintu, perkara-perkara berikut perlu diambil perhatian.

Salah satu kesilapan utama yang dibuat oleh masyarakat adalah seperti memasang kunci pintu serta tombol dengan posisi salah. Pastikan anda pasang tombol baru tu dalam orientasi betul atau minta bantuan tukang rumah.

Masalah pintu pecah merupakan perkara biasa yang sering dilihat oleh tukang rumah. Jika anda rasa ia mempunyai masalah, tukang kami sanggup ambil langkah untuk membetulkannya sebelum masalah menjadi teruk. 

Dengan bantuan tukang baiki rumah yang berpengalaman, tukang rumah kami sendiri bersedia datang menyelesaikan sebarang masalah bertambah dengan kos atau harga yang murah. 

Tukang rumah syarikat ini juga menawarkan kerja pasang tangki, bina partition, pemasangan grill, baiki paip tandas bocor, tukar paip air tersumbat, mengecat tangga, cat siling plaster, tukar wiring, pasang bingkai tingkap kayu, pasang jendela, baiki bumbung serta baiki atap. Sila cari dan hubungi pakar ubahsuai terbaik untuk menyelesaikan masalah sekarang!

Testimoni

Pintu di hadapan rumah saya mengalami kerosakan pada bingkai dan tombol pintu. Terima kasih kepada tukang pintu anda yang membantu saya menyelesaikan masalah pintu ini.

Puan Halimatun

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia