Pasang Lantai Kayu di Kuala Lumpur & Selangor

Adakah anda sedang mencari perkhidmatan pasang lantai kayu di Kuala Lumpur atau Selangor? Sebelum anda mengeluarkan wang untuk projek pemasangan lantai kayu di rumah, adalah sangat penting anda mempunyai pengetahuan yang lebih jelas mengenai lantai kayu yang terdapat di Lembah Klang.

Proses pemasangan adalah kunci untuk menikmati lantai kayu keras. Kejadian boleh berlaku apabila bahan yang digunakan adalah kelas pertama; tetapi hasilnya tidak baik apabila ianya pemasangan dilakukan di bawah jangkaan anda. Punca kejadian ini adalah proses pemasangan; jika anda tidak mendapatkan pemasangan yang betul, maka hasilnya akan jatuh di bawah standard yang disyorkan. 

Apakah jenis lantai kayu yang sering digunakan?

Ini bergantung kepada jenis kayu yang digunakan, susunan, dan keseluruhan permukaan lantai. Terdapat banyak pilihan yang berbeza di pasaran. 

– Lantai Lamina

Lantai kayu lamina diperbuat daripada kayu yang diproses. Oleh itu, ia dapat bertahan lama. Terdapat banyak pilihan jenis kayu untuk lantai seperti ini, jadi anda boleh memilih mengikut kesesuaian anda.

– Lantai Parquet

Lantai jenis ini merupakan lantai kayu yang paling popular dan paling mahal di Lembah Klang. Ini sangat sesuai untuk orang yang menyukai lantai kayu dengan sedikit reka bentuk. Bergantung kepada panjang jalur kayu, reka bentuk yang berbeza dapat dibuat untuk lantai parket anda.

– Lantai Kayu Kejuruteraan

Lantai ini terdiri daripada pelbagai lapisan papan kayu untuk memberikan lantai yang kukuh. Setiap lapisan adalah diletakkan pada sudut 90 darjah ke atas lapisan sebelumnya.

Dapatkan Kontraktor Pemasangan Lantai yang Profesional

Jika anda ingin memasang lantai vinyl atau lantai kayu itu diri sendiri, biasanya akan mengambil masa yang lama. Perkara pertama yang harus dilakukan setelah anda membuat keputusan untuk mendapatkan lantai kayu keras adalah mendapatkan perkhidmatan tukang lantai profesional. Wang tambahan yang dilaburkan ke perkhidmatan ini adalah sangat berbaloi. Ini adalah kerana ia akan mengelakkan anda daripada menghadapi masalah dalam jangka masa panjang. 

Apabila anda sedang mencari perkhidmatan lantai ini, carilah profesional yang berpengalaman dengan rekod prestasi yang terbukti di laman web. Pakar lantai akan menyelaraskan proses dari awal sehingga akhir. Hasil pemasangan lantai kayu hanya dapat dijamin sekiranya ia dikendalikan oleh pihak profesional.

Adakah lantai kayu sukar dijaga?

Tidak, lantai kayu sebenarnya adalah tahan lama dan bergaya. Lantai kayu mungkin mahal semasa anda membelinya tetapi selepas penggunaan bertahun-tahun, anda akan menyedari bahawa anda tidak perlu membayar penggantian secara berkala. Berbanding dengan permaidani yang kesan kotor dan bau busuk adalah jauh lebih sukar untuk dijaga dan dibersihkan. 

Bagi lantai kayu, tumpahan minuman dan makanan dapat dilap dan dibersihkan dengan mudah tanpa meninggalkan kesan kotor. Sekiranya lantai kayu tidak berkilat lagi, anda boleh mencari syarikat profesional untuk memulihkan keadaannya. Walaubagaimanapun, sesetengah lantai kayu adalah tidak tahan calar, jadi kami tidak mencadangkan pemasangan lantai ini jika anda mempunyai haiwan peliharaan di rumah kerana kesan calar mungkin akan muncul apabila masa berlalu.

Beberapa tips ketika memilih lantai kayu keras:

  1. Mempunyai pengetahuan jenis dan kualiti kayu, membuat kajian dan menetapkan jumlah anggaran sebelum memilih.
  2. Pilih satu set reka bentuk lantai dan pastikan ia sesuai dengan tema rumah.
  3. Sentiasa memilih jenis produk yang bertahan lama dan dapat menghadapi orang yang banyak terutamanya apabila rumah anda ramai penghuni atau tetamu.
  4. Cari syarikat di Kuala Lumpur, Shah Alam atau Petaling Jaya yang menawarkan perkhidmatan pemasangan lantai kayu yang profesional dan mereka dapat menjawab semua pertanyaan anda.

Sebelum anda memulakan pemasangan jubin lantai atau lantai kayu, pastikan lantai bawah anda kering, bersih dan rata. Anda tetap disyorkan untuk mencari syarikat pemasangan lantai profesional untuk memasangkannya, kerana projek ini tidak mudah dan anda mungkin akan mengalami kesakitan seperti sakit belakang. Hubungi kami hari ini untuk sebut harga PERCUMA untuk perkhidmatan pemasangan lantai kayu di Lembah Klang dan Selangor!

Testimoni

Suami saya telah mengupah pekerja mahir dari syarikat anda untuk pasang lantai kayu di rumah teres saya di Kepong bulan lepas. Terima kasih!

Mrs Goh

Kenapa Pilih Servis Syarikat Kami?

→ Pekerja Pakar yang Berpengalaman

→ Ulasan Baik Dari Pelanggan Gembira

→ Harga Servis Berpatutan

→ Lawatan Tapak Percuma

→ Sebut Harga Percuma

→ Servis Penuh (Mula Hingga Akhir Projek)

Sebut Harga Percuma

Fix Home Enterprise

002873061-V

Alamat

2-2-24 Jalan 3/124,
Taman Connaught, Cheras, 56000,
Kuala Lumpur, Malaysia